Exposities en tentoonstellingenAfbeelding bij Expositie Aardenburg: van Kennemer tot Iglo
Expositie Aardenburg: van Kennemer tot Iglo
De tentoonstelling vertelt het verhaal van de historische conservenfabriek Lucas Aardenburg. Welke impact had de fabriek op Hoogeveen? En op de Hoogeveense inwoners?
Verhalenwerf Willemskade 27, Hoogeveen

Website
Expositie Drentse Praam
De Drentse Praam is bezig met het realiseren van een Historisch Scheepvaartcentrum in Hoogeveen. Al een aantal jaren verzamelt de stichting allerlei scheepsattributen. Een deel hiervan staat nu geëxposeerd bij de Historische Kring Hoogeveen. De tentoonstelling is thematisch ingevuld en geeft een beeld van verschillende aspecten van de scheepvaart De expositie is, t/m juni 2022, op dinsdagmiddag en vrijdagochtend te bekijken in ’t Kringhuus, Schutstraat 167, Hoogeveen. Groepen, zoals vrouwenorganisaties, scholieren enz., kunnen ook op een ander moment komen. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden via het mailadres bertagort@gmail.com
't Kringhuus Schutstraat 167, Hoogeveen

Website
Nieuwste Nieuwsflits
Nieuwsflits van de Historische Kring Hoogeveen.
Hoogeveen Hoogeveen

Website
Afbeelding bij Expositie Mina Koes
Expositie Mina Koes
In de maanden juni en juli is in De Boerhoorn de expositie 'Mina Koes in woord en beeld' te bekijken. In het kader van de theatervoorstellingen over Mina Koes deze zomer hebben leden van schildersclub 'Art en Zo' 18 schilderijen gemaakt over Mina Koes, voorzien van een passend gedicht door bekende regionale dichters. Kom een kijkje nemen tijdens de openingstijden van De Boerhoorn: op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur.
Dorpshuis De Boerhoorn Oosterweg 14, Zuidwolde

Website